Baltech svojim radom ima za cilj, pored ostalih, unapređenje stanja na putevima u BiH podizanjem nivoa kvaliteta opreme na istim kao i same sigurnosti na putevima.
Proizvod trouglasti Smjerokazni stubić, sa katadiopterima refleksije do 200 m linijske udaljenosti, namjenjen za autoputeve i puteve, jedan je od najvažnijih Baltech proizvoda. Tehnološki je unapređivan i testiran te doveden do najviših standarda koji zadovoljavaju rigorozne evropske standarde. Po kvalitetu i vidljivosti na putu, a samim time i sigurnosti, daleko je kvalitetniji od postojećih. Izrađen je od polietilenske plastike visokog kvaliteta te ispunjava najviše tehničke zahtjeve, što pokazuje i nagrada za inovativan proizvod koja je stečena na ZEPS Generalnom sajmu u Zenici 2015. godine. Smjerokazni stubić je visoko otporan na lomljenje i udare pri kojim se savija te vraća u prvobitni položaj.
U saradnji sa našom drugom firmom iz Italije u mogućnost smo obezbijediti kompletan asortiman vertikalne i horizintalne saobraćajne signalizacije, opreme za radove na putu, svjetlosne signalizacije, opreme za ograničavanje, signalizacije za ustanove i protivpožarnih artikala.

Izdvajamo i proizvode koji nas duži niz godina potvrđuju kao kvalitetnog i pouzdanog partnera, a to su Netfix, Reflektujući katadiopteri, Sistemi za BI-block povezivanje u tunelima, Artikli za fiksiranje, Završnice za zvučne barijere na autoputevima i putevima, Elektro kutije, Nosači za elektro instalacije, Poklopci za ventilaciju, Kante, Boce, Dizajnerski artikli kao što su Ogledalo, Lampe, Slušalice, Točilica i mnogi drugi.

Baltech svojom klijentima nudi usluge brizganja i duvanja plastičnih elemenata raznih oblika i dimenzija.
Brizganje plastičnih elemenata vršimo pomoću mašina:
MiR 520 t
MiR 450 t
Biraghi Monza Sintesi 200 t
Oima Stratos 140 t
Biraghi Monza Sintesi 100 t
Duvanje plastičnih elemenata vršimo pomoću mašine:
Uniloy 50 L
Takođe nudimo i usluge projektovanja i izrade alata / kalupa pomoću modernih tehnologija i po zahtjevanoj specifikaciji klijenta.